
Τορτίγια σε 3 διαφορετικές συνταγές

Εκτέλεση
Προετοιμασία για τις τορτίγιες
Συχνές ερωτήσεις για τις συνταγές με τορτίγια
Ο καλύτερος τρόπος είναι να ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και να ψήσετε το φιλέτο κοτόπουλο για 10-12 λεπτά, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Ναι, καλό είναι να αφήσετε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο πριν το βάλετε στην τορτίγια, ώστε να μην λιώσει το τυρί και να διατηρηθούν καλύτερα τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνετε πρώτα μια στρώση φρέσκου τυριού κρέμα πάνω σε κάθε τορτίγια και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα στο κέντρο, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες για να μπορείτε να τις τυλίξετε χωρίς να ξεχειλίσουν.
Ναι, μπορείτε να προσθέσετε τηγανητό αυγό αντί για βραστό, αλλά προτείνουμε να το αφήσετε να κρυώσει λίγο πριν το βάλετε στην τορτίγια, για να μη μαλακώσει υπερβολικά τα υπόλοιπα υλικά.
Ναι, μπορείτε να τις προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, αρκεί να τις τυλίξετε καλά με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και να τις διατηρήσετε στο ψυγείο. Ιδανικά, καταναλώστε τις εντός 24 ωρών για καλύτερη φρεσκάδα.
Τυλίγετε τις τορτίγιες σφιχτά, κλείνοντας πρώτα τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και μετά τυλίγοντας από κάτω προς τα πάνω, ώστε να συγκρατηθούν καλά τα υλικά και να μην ανοίγουν.
Για τις τορτίγιες με κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα μαζί με Arla Havarti. Στις τορτίγιες με καπνιστό χοιρινό προτιμήστε το Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα, ενώ στις τορτίγιες με τόνο ταιριάζει καλύτερα το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα μόνο.
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τόνο με άλλο ψάρι κονσέρβας όπως σολομό ή σαρδέλες, προσαρμόζοντας τη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Η τορτίγια με κοτόπουλο είναι πιο κατάλληλη για παιδιά, γιατί έχει πιο απλή και ήπια γεύση με υλικά που αρέσουν στα περισσότερα παιδιά.
Η συνταγή βγάζει 6 μερίδες, μία τορτίγια ανά άτομο.
Υλικά
Υλικά
6 μεγάλες τορτίγιες
|
|
---|---|
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
|
150 γρ. |
Τυρί Arla Havarti
|
8 φέτες |
Υλικά για την Τορτίγια με κοτόπουλο
1 στήθος κοτόπουλο
|
|
---|---|
8 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
|
|
30 γρ. ρόκα
|
|
Μουστάρδα με μέλι (προαιρετικά)
|
2 κ.σ. |
8 γρ. καλαμπόκι
|
Υλικά για την Τορτίγια με καπνιστό χοιρινό
4 φέτες καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
|
|
---|---|
1 ντομάτες κομμένη σε φέτες
|
|
40 γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
|
|
2 αυγά βρασμένα, κομμένα στα 4
|
|
4 μέτρια φύλλα μαρούλι
|
|
Μουστάρδα (προαιρετικά)
|
2 κ.σ. |
Υλικά για την Τορτίγια με τόνο
200 γρ. τόνο
|
|
---|---|
1 μικρό αγγούρια κομμένο σε φέτες
|
|
1 ντομάτες κομμένη σε φέτες
|
|
4 μέτρια φύλλα μαρούλι
|
|
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσάμικο
|
|
Αλάτι
|
|
Πιπέρι
|