Τηγανίτες καρότου με Havarti και καπνιστό κοτόπουλο

Τηγανίτες καρότου με Havarti και καπνιστό κοτόπουλο

Rating

(1 votes)

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα

Υλικά

  • 700 γρ. καρότα
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 6 φέτες κοτόπουλα φουαντρέ
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ Τρίβουμε το καρότο, στο ψιλό μέρος ενός τρίφτη, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το στραγγίζουμε να βγάλει τα υγρά του. Βάζουμε σε ένα μπολ το havarti σε κομμάτια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα αβγά, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο σκληρό τυρί, αλάτι, πιπέρι, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε τηγανίτες και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, για 3-5 λεπτά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο το καπνιστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε τις τηγανίτες καρότου προσθέτουμε το καπνιστό κοτόπουλο με τα ντοματίνια και το φρέσκο τυρί κρέμα.