Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/test/

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε για περίπου 8΄λεπτά τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 3΄-4΄λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε των ζωμό λαχανικών και προσθέτετε το μπαχάρι, αλάτι το πιπέρι και βράζετε για 40΄λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Εάν θέλετε όταν η σούπα έχει βράσει μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ για να πάρει μια πιο βελούδινη υφή.
  • Λιώνετε τη σκελίδα του σκόρδου και την αναμιγνύετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
  • Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε με το μίγμα σκόρδου-βουτύρου.
  • Βάζετε πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα από ένα κομμάτι Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί και τοποθετείτε στο φούρνο για λίγο έτσι ώστε να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ και τοποθετείτε σε κάθε ένα από δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με τυρί

Υλικά

Κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό
Βούτυρο Lurpak
5 κουταλιές
Σκόρδο λιωμένη
1 σκελίδα
Κρασί λευκό ξηρό
100 ml
Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
Ζωμός λαχανικών
1½ λίτρο
Λευκό ψωμί ή μπαγκέτα
8 φέτες
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί κομμένο σε λεπτά κομμάτια
300 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι