Ταλιατέλες με σπανάκι και μπλε τυρί

Ταλιατέλες με σπανάκι και μπλε τυρί

Ο συνδυασμός σπανάκι με μπλε τυρί είναι από τα καλύτερα “παντρέματα” που μπορείτε να κάνετε και ταιριάζουν πολύ και σε μια μακαρονάδα. Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη, απο το Olivemagazine.gr
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/taliateles-me-spanaki/

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τις ταλιατέλες με τυρί κρέμα
  • Βράζετε τις ταλιατέλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, μαζί και τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας όσο γίνεται από το νερό τους. Ρίχνετε και τον μαϊντανό. Σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να απορροφηθεί το νερό τους. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250γρ. σπανάκι φρέσκο
1 συσκευασία μπλε τυρί Castello Danablu 100γρ.
1 συσκευασία Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι