Scones με τυρί κρέμα

Scones με τυρί κρέμα

40
Τα γλυκά αυτά ψωμάκια είναι από τα αγαπημένα εδέσματα της βασίλισσας της Αγγλίας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Μια συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/scones_2021/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντάς το έως ότου μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομογενοποιημένη.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ μικρά scones διαμέτρου 5 εκ. Τοποθετούμε σε ταψί και τα αλείφουμε με το αβγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190οC για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε σήτα για να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα συνοδεύοντάς τα με βούτυρο, με ξυνόκρεμα, με μαρμελάδα ή τυριά.

Υλικά

Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
100 γρ.
Βούτυρο Lurpak κομμένο σε κύβους
120 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
380 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη
40 γρ.
Γάλα
200 γρ.
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο