Κλασικό σάντουιτς με τυρί κρέμα, μπέικον και ντομάτα

Απολαύστε ένα κλασικό σάντουιτς με τυρί κρέμα, μπέικον και ντομάτα: υπέροχα ζουμερό και τραγανό! Μια πολύ εύκολη συνταγή! Το sandwich με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα συνδυάζει απλές γεύσεις που ταιριάζουν τέλεια με τις φέτες ψημένου ψωμιού με προζύμι. Για να δώσουμε μια νέα νότα σε αυτό το εμβληματικό sandwich, το ψωμί μας αλείφεται με τυρί κρέμα και σάλτσα μουστάρδας Dijonnaise, που δίνουν άρωμα και κρατούν το sandwich ζουμερό. Απολαύστε αυτό το θρυλικό, κλασικό σάντουιτς για μεσημεριανό, βραδινό ή όταν είστε στον δρόμο!
Υλικά
Μπέικον
|
6 φέτες |
---|---|
Ψωμί με προζύμι ψημένο
|
4 φέτες |
50 γρ. | |
Σάλτσα με μουστάρδα Ντιζόν
|
1 κ.σ. |
Μαρούλι iceberg
|
4 φύλλα |
Κόκκινες ντομάτες κομμένες (περίπου 125 γρ.)
|
2 κενή μονάδα |
Θαλασσινό αλάτι
|
1 πρέζα |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
κενή μονάδα |
Φρέσκος μαϊντανός
|
κενή μονάδα |
Εκτέλεση
Το μπέικον είναι το πιο σημαντικό υλικό, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ποιοτικό μπέικον που να μην είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ παχύ. Αν θέλετε να αποφύγετε το καθάρισμα και τα πιτσιλίσματα του τηγανίσματος, μπορείτε να ψήσετε το μπέικον στον φούρνο στους περίπου 200°C για 15–20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Αν ετοιμάζετε το sandwich για τη δουλειά ή ως σνακ για το διάλειμμα, βάλτε το μπέικον, το μαρούλι και τις ντομάτες χωριστά από το ψωμί και γεμίστε το sandwich μόνο τη στιγμή που θέλετε να το απολαύσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ώριμης, γλυκιάς ντομάτας που είναι στη σεζόν.
