Φακοσαλάτα με κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
•
Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπ
Μια ακαταμάχητη σαλάτα, με πλούσια γεύση, είναι απο μόνη της ένα μικρό και απολαυστικό γεύμα! Ετοιμάστε κι εσείς αυτή τη μοναδική συνταγή της Ντίνας Νικολάου!
Υλικά
|
Φακή
|
250 γρ. |
|---|---|
|
Κινόα λευκή
|
80 γρ. |
|
Κινόα κόκκινη
|
80 γρ. |
|
Νερό
|
180 ml |
|
Ζωμός λαχανικών
|
1000 ml |
|
2 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
|
|
|
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
|
200 γρ. |
| 150 γρ. |
Για τη βινεγκρέτ
|
Ελαιόλαδο
|
80 ml |
|---|---|
|
Χυμός λεμονιού
|
20 ml |
|
Χυμό γκρέιπφρουτ
|
20 ml |
|
Μέλι
|
1 κ.σ. |
|
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Για την βινεγκρέτ:
Για τη σαλάτα: