Ρεβιθάδα με σαφράν & Φρέσκο τυρί κρέμα

Ρεβιθάδα με σαφράν & Φρέσκο τυρί κρέμα

Rating

(2 votes)

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef στον Αέρα".

Υλικά

  • 800 γρ. ρεβίθια
  • 600 γρ. κρεμμύδια
  • 4-5 στήμονες από ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 170 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • χυμό και ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΙΘΑΔΑ

Mουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, από το προηγούμενο βράδυ. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία πήλινη γάστρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο Κοζάνης, το νερό, να καλύπτει τα ρεβίθια και λίγο πιο πάνω. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-2,5 ώρες. Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα με φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.