Ρεβιθάδα με σαφράν & Φρέσκο τυρί κρέμα

Ρεβιθάδα με σαφράν & Φρέσκο τυρί κρέμα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef στον Αέρα".
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/revithada/

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΙΘΑΔΑ
  • Mουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, από το προηγούμενο βράδυ. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία πήλινη γάστρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο Κοζάνης, το νερό, να καλύπτει τα ρεβίθια και λίγο πιο πάνω. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-2,5 ώρες. Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα με φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Υλικά

Ρεβίθια
800 γρ.
Κρεμμύδια
600 γρ.
4-5 στήμονες από ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
Ελαιόλαδο
60 ml
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
170 γρ.
Χυμό και ξύσμα απο 2 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι