Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Για 4 ατομικές τάρτες Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 17-20 λεπτά

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
170 γρ.
2 κρόκους αυγά
Χυμός λεμονιού
1 κ.σ.
Μπέικον ψιλοκομμένο
10 φέτες
160 γρ.
5 αυγά
Κρέμα γάλακτος
450 γρ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε σε ένα μπολ, μεσαίου μεγέθους, το αλεύρι και το βούτυρο. Τα δουλεύετε με τα χέρι μέχρι να αναμειχθούν εντελώς τα δύο υλικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τους κρόκους και ανακατεύετε πολύ καλά, με το χέρι. Ζυμώνετε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι αυτή να γίνει λεία.
  • Σχηματίζετε με τη ζύμη σας μια μπάλα, την οποία τυλίγετε σε μια μεμβράνη και αφήνετε να σταθεί, σε δροσερό μέρος, για 30 λεπτά.
  • Ζυμώνετε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη, την απλώνετε σύμφωνα με τη διάμετρο της φόρμας σας ( για 4 ατομικές τάρτες 10 εκατοστών).
  • Τοποθετήστε τη ζύμη σας στις βουτυρωμένες φόρμες, και από πάνω απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω σε αυτή φασόλια ξερά ή ρύζι. Ψήνετε τη ζύμη σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 7 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 7 λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπέικον, το τυρί και τα αυγά. Τέλος ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
  • Γεμίζετε τις τάρτες με τη γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά.

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Quiche Lorraine

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/quiche-lorraine/