Πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μία κλασική συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, για ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά, σε μία εκτέλεση που θα σας γεμίσει με αρώματα και γεύσεις.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150ml κρέμα γάλακτος Arla
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τον πουρέ πατάτας

Πλένετε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζετε και τις τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν. Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει. Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο. Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος. Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Άλλες συνταγές