Pizza Πεπερόνι

Pizza Πεπερόνι

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Η πιο διάσημη pizza, φτιαγμένη με λίγα, αλλά πεντανόστιμα, φυσικά υλικά!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 200 γρ. πεπερόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 300 γρ. σάλτσα τομάτας για πίτσα
  • 400 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. νερό χλιαρό
  • 5 γρ. αποξηραμένη μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα δοσομετρητή αναμιγνύετε το χλιαρό νερό μαζί µε τη μαγιά και τη ζάχαρη για να διαλυθούν.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύετε λίγο.

Προσθέτετε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.

Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει µια µπάλα.

Όταν η µπάλα είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 20-25 λεπτά. Κόβετε την ζύμη στην μέση και ανοίγετε 2 μικρές πίτσες με την βοήθεια ενός πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις τομάτες και την πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες.

Απλώνετε την σάλτσα τομάτας για πίτσα ισομερώς στις 2 πίτσες και μοιράζετε ισομερώς τα υλικά, τις φέτες τομάτας και πράσινης πιπεριάς, την τριμμένη μοτσαρέλα και τέλος φέτες πεπερόνι.

Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου για 14-16 λεπτά.

Όταν οι πίτσες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τις κόβετε και σερβίρετε

Άλλες συνταγές