Pizza Bread

Pizza Bread

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Αφράτα και απολαυστικά ψωμάκια με γεύση πίτσας. μια υπέροχη συνταγή της Ντίνας Νικολάου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 2 ζύμες πίτσας
  • Λίγο βούτυρο Lurpak για το άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 180 γρ. πανσέτα καπνιστή, ψιλοκομμένη

Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο κρέμα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 60 ml κρασί Syrah
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κρέμα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας, το πετιμέζι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρή.

Για το pizza bread:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά της γέμισης και τα αφήνετε στην άκρη.

Ανοίγετε τα ζυμάρια της πίτσας και τα στρώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κουπάτ κόβετε σε δίσκους. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου 1-2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, πανσέτα, λίγο μαϊντανό και 1 κύβο φέτα. Κλείνετε με προσοχή τη ζύμη, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τοποθετείτε το μπαλάκι στο βουτυρωμένο ταψάκι, Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Ανακατεύετε τα υλικά του ψησίματος και αλείφετε γενναιόδωρα τα μπαλάκια ζύμης. Ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Άλλες συνταγές