Pizza Bread

Pizza Bread

55
Αφράτα και απολαυστικά ψωμάκια με γεύση πίτσας. μια υπέροχη συνταγή της Ντίνας Νικολάου!

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κρέμα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας, το πετιμέζι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Για το pizza bread:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά της γέμισης και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Ανοίγετε τα ζυμάρια της πίτσας και τα στρώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κουπάτ κόβετε σε δίσκους. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου 1-2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, πανσέτα, λίγο μαϊντανό και 1 κύβο φέτα. Κλείνετε με προσοχή τη ζύμη, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τοποθετείτε το μπαλάκι στο βουτυρωμένο ταψάκι, Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Ανακατεύετε τα υλικά του ψησίματος και αλείφετε γενναιόδωρα τα μπαλάκια ζύμης. Ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

2 ζύμες πίτσας
Λίγο βούτυρο Lurpak για το άλειμμα του ταψιού
Για τη γέμιση
Arla Mozzarella τριμμένη
150 γρ.
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ.
Τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
200 γρ.
Πανσέτα καπνιστή, ψιλοκομμένη
180 γρ.
Για τη σάλτσα
Βούτυρο Lurpak
30 γρ.
Της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο κρέμα
Σάλτσα ντομάτας
200 γρ.
Κρασί Syrah
60 ml
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ματσάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
70 γρ.
1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο κρέμα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι