Πρέτζελ γεμιστά με καπνιστό κοτόπουλο, τυρί και ανθό αλατιού

Πρέτζελ γεμιστά με καπνιστό κοτόπουλο, τυρί και ανθό αλατιού

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Διάσημα γερμανικά ψωμάκια που θα αγαπήσετε πολύ. Δοκιμάστε τα σε μια διαφορετική εκδοχή τους, αφού τα γεμίσετε με καπνιστό κοτόπουλο και πικάντικα τυριά. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 8-9 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο επιπλέον για τον πάγκο
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak μαλακωμένο

Για το βράσιμο

  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γρ. μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 80 γρ. Arla Αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο καπνιστό , κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

Για την επάλειψη

  • 30 γρ. Arla Αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ανθός απο αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αναδεύετε με τον γάτζο. Σταματάτε το μίξερ και αφήνετε το μείγμα για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτετε το θυμάρι, το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνετε με μεσαία ταχύτητα για 12 λεπτά. Σκεπάζετε τον κάδο με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Για τα πρέτσελ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνο και τις κρατάτε στην άκρη. Βάζετε το μετρημένο νερό και τη σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να ξεκινήσει ο βρασμός.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Πλάθετε το κάθε ένα κομμάτι σε μακρύ κορδόνι μήκους περίπου 35-40 εκ. Το αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας και πιέζετε το κορδόνι για να «απλώσει» η ζύμη με πλάτος περίπου 10 εκ.

Βάζετε αρκετή μοτσαρέλα και σκληρό τυρί Δανίας στο κέντρο του πλάτους της ζύμης και κατά μήκος του κορδονιού. Σκορπίζετε μπαστουνάκια καπνιστό ψαρονέφρι και ενώνετε τις άκρες μέχρι να κολλήσουν καλά.

Kρατώντας τις άκρες του κορδονιού δημιουργείτε ένα U και κατόπιν σταυρώνετε τις άκρες πιέζοντάς τες για να κολλήσουν στο κάτω μέρος της ζύμης. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μέχρι να τελειώσουν.

Ρίχνετε το πρώτο πρέτσελ στην κατσαρόλα με το νερό και τη σόδα και βράζετε για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζετε το πρέτσελ με τρυπητή κουτάλα αφήνοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει να στάζει και το μεταφέρετε στη λαμαρίνα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλα τα πρέτσελ.

Με ένα πινέλο τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και ασπράδι και πασπαλίζετε με σκληρό τυρί Δανίας, ανθό αλατιού, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε τα πρέτζελ στο φούρνο για 16-18 λεπτά.

Βγάζετε τα πρέτσελ από το φούρνο και τα αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές