Παπαρδέλες με σπανάκι, παντζαρόφυλλα και τυρί κρέμα

Παπαρδέλες με σπανάκι, παντζαρόφυλλα και τυρί κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Ανάλαφρη και πεντανόστιμη συνταγή με ζυμαρικά και τρυφερό σπανάκι αλλά και παντζαρόφυλλα. Η κρέμα δίνει την πλούσια και χορταστική γεύση. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 350 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, στεγνωμένο και χοντροκομμένο
  • 100 γρ. μικρά φύλλα απο παντζάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Lurpak Soft
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαδικασία για τις παπαρδέλες με σπανάκι

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, al dente. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύετε καλά.

Παράλληλα, ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το Lurpak Soft και ροδίζετε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το σκόρδο και 1 λεπτό μετά, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το σπανάκι και τα παντζαρόφυλλα και ανακατεύετε μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με την κρέμα τυριού. Προσθέτετε και τις παπαρδέλες και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Άλλες συνταγές