Ντάκος με αγγούρι, cottage cheese, ντομάτα και μυρωδικά
  • Arla
  • Συνταγές
  • Ντάκος με αγγούρι, cottage cheese, ντομάτα και μυρωδικά

Ντάκος με αγγούρι, cottage cheese, ντομάτα και μυρωδικά

Μια πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/ntakos-me-aggouri-cottage-cheese-ntomata-kai-murodika/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις ώριμες τομάτες σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τρίβετε το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 10-15 λεπτά.
  • Στύβετε καλά με τα χέρια σας το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το cottage, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Βρέχετε ελαφρώς τις κριθαροκουλούρες, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, απλώνετε, ισόμερός, τα 2/3 από το cottage, απλώνετε τις λεπτές φέτες τομάτας από πάνω, το υπόλοιπο cottage, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Υλικά

Στρογγυλά κριθαρένια κουλούρια (κριθαροκουλούρες)
2
Αγγούρι
1
Φρέσκο κρεμμυδάκι
1
200 γρ.
Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.γ.
Ελαιόλαδο
60 γρ.
Λευκό ξύδι
3 κ.σ.
Ώριμες ντομάτες
2
Ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ.
Βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ.
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι