Μπομπότα με λαχανικά  και κοζάκικο λουκάνικο

Μπομπότα με λαχανικά και κοζάκικο λουκάνικο

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Αλμυρό ψωμί γεμάτο νόστιμα συστατικά! Μια συνταγή που θα λατρέψετε, με φυσικά υπέροχα προϊόντα Arla, απο την Ντίνα Νικολάου

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 9 μερίδες

  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 270 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • σόδα μαγειρική
  • αυγό
  • 150 ml γάλα
  • 180 ml Arla κρέμα γάλακτος 36%
  • 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 200 γρ. κοζάκικα καπνιστά λουκάνικο με πάπρικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κολοκύθες κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. αρακά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 80 γρ. Arla Αυθεντικό Σκληρό τυρί τριμμένο
  • μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
  • 10-12 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την τοποθετείτε στη φωτιά. Βάζετε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε ένα τρυπητό και τοποθετείτε το τρυπητό στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνετε στην άκρη..

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και τον βασιλικό.

Ενώνετε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Ρίχνετε τα ατμισμένα λαχανικά και τον αρακά και ανακατεύετε απαλά.

Αδειάζετε το μισό μείγμα στο ταψάκι και ισιώνετε. Στρώνετε τις φέτες λουκάνικου και πασπαλίζετε με το μισό τυρί. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζετε το υπόλοιπο λουκάνικο το οποίο πιέζετε για να μισοβυθιστεί. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε την μπομπότα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λεπτά να σταθεί και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

*Ίσως χρειαστεί και προσθήκη αλεύρου για όλες τις χρήσεις

Άλλες συνταγές