Μπομπότα με λαχανικά  και κοζάκικο λουκάνικο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Μπομπότα με λαχανικά και κοζάκικο λουκάνικο

Μπομπότα με λαχανικά και κοζάκικο λουκάνικο

50
Αλμυρό ψωμί γεμάτο νόστιμα συστατικά! Μια συνταγή που θα λατρέψετε, με φυσικά υπέροχα προϊόντα Arla, απο την Ντίνα Νικολάου

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την τοποθετείτε στη φωτιά. Βάζετε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε ένα τρυπητό και τοποθετείτε το τρυπητό στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνετε στην άκρη..
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και τον βασιλικό.
  • Ενώνετε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Ρίχνετε τα ατμισμένα λαχανικά και τον αρακά και ανακατεύετε απαλά.
  • Αδειάζετε το μισό μείγμα στο ταψάκι και ισιώνετε. Στρώνετε τις φέτες λουκάνικου και πασπαλίζετε με το μισό τυρί. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζετε το υπόλοιπο λουκάνικο το οποίο πιέζετε για να μισοβυθιστεί. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε την μπομπότα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λεπτά να σταθεί και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • *Ίσως χρειαστεί και προσθήκη αλεύρου για όλες τις χρήσεις

Υλικά

Ζάχαρη καστανή
30 γρ.
Αλεύρι καλαμποκιού
270 γρ.
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σόδα μαγειρική
κουταλάκια
Αυγό
Γάλα
150 ml
180 ml Arla κρέμα γάλακτος 36%
Γιαούρτι στραγγιστό
230 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
30 γρ.
200 γρ. κοζάκικα καπνιστά λουκάνικα με πάπρικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Κολοκύθες κομμένη σε κύβους
200 γρ.
100 γρ. αρακά
1 κρεμμύδια κομμένο σε μέτρια καρέ
Arla Αυθεντικό Σκληρό τυρί τριμμένο
80 γρ.
Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
10-12 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι