Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά στο BBQ

Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά στο BBQ

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μοσχαρίσια ρολάκια, όπως δε τα έχετε δοκιμάσει ξανά! Μια υπέροχη συνταγή με μπλε τυρί Castello Danablu απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά

  • 2 κομμάτια μπούτι απο μοσχάρι ανοιγμένο για ρολό
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • 12 φέτες μπέικον
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Μαρινάδα για το ψήσιμο

  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • χυμό και ξύσμα απο μισό λάιμ
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 40 ml λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές Worcester sauce
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής απλώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιο μπούτι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού ισομερώς το μπλε τυρί και από πάνω απλώνετε τις φέτες μπέικον.

Ρολάρετε τα 2 κομμάτια μοσχαριού, περνάτε και τα 2 κομμάτια σε 5 μεταλλικά καλαμάκια και κόβετε ενδιάμεσα, ώστε να δημιουργηθούν 5 καλαμάκια.

Ανάβετε το BBQ και τοποθετείτε τα μοσχαρίσια ρολάκια πάνω.

Στην μία άκρη του BBQ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τα 60 γραμμάρια βούτυρο, το μέλι, την Worcestershire sauce, το λευκό κρασί, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν ανακατεύοντας καλά.

Περνάτε τα μοσχαρίσια ρολάκια, με την βοήθεια ενός πινέλου, με την μαρινάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την διάρκεια του ψησίματος.

Τοποθετείτε και τα πλευρώτους στο BBQ μαζί με τα μοσχαρίσια ρολάκια και τα ψήνετε και αυτά για 7-8 λεπτά, αλείφοντας τα με την ίδια μαρινάδα βουτύρου.

Όταν τα μοσχαρίσια ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ, τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν, τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια και τα σερβίρετε μαζί με τα μανιτάρια.

Άλλες συνταγές