Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά στο BBQ

Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά στο BBQ

Μοσχαρίσια ρολάκια, όπως δε τα έχετε δοκιμάσει ξανά! Μια υπέροχη συνταγή με μπλε τυρί Castello Danablu απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/mosharisia-rolakia-gemista-sto-bbq/

Εκτέλεση

  • Σε ένα άλλο ξύλο κοπής απλώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιο μπούτι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Απλώνετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού ισομερώς το μπλε τυρί και από πάνω απλώνετε τις φέτες μπέικον.
  • Ρολάρετε τα 2 κομμάτια μοσχαριού, περνάτε και τα 2 κομμάτια σε 5 μεταλλικά καλαμάκια και κόβετε ενδιάμεσα, ώστε να δημιουργηθούν 5 καλαμάκια.
  • Ανάβετε το BBQ και τοποθετείτε τα μοσχαρίσια ρολάκια πάνω.
  • Στην μία άκρη του BBQ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τα 60 γραμμάρια βούτυρο, το μέλι, την Worcestershire sauce, το λευκό κρασί, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν ανακατεύοντας καλά.
  • Περνάτε τα μοσχαρίσια ρολάκια, με την βοήθεια ενός πινέλου, με την μαρινάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την διάρκεια του ψησίματος.
  • Τοποθετείτε και τα πλευρώτους στο BBQ μαζί με τα μοσχαρίσια ρολάκια και τα ψήνετε και αυτά για 7-8 λεπτά, αλείφοντας τα με την ίδια μαρινάδα βουτύρου.
  • Όταν τα μοσχαρίσια ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ, τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν, τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια και τα σερβίρετε μαζί με τα μανιτάρια.

Υλικά

Υλικά
2 κομμάτια μπούτι απο μοσχάρι ανοιγμένο για ρολό
Μπλε τυρί Castello Danablu
100 γρ.
Μπέικον
12 φέτες
Μανιτάρια πλευρώτους
400 γρ.
Μαρινάδα για το ψήσιμο
60 γρ. βούτυρο Lurpak
Χυμό και ξύσμα απο μισό λάιμ
Μέλι
1 κουταλιά
Λευκό κρασί
40 ml
4 κουταλιές Worcester sauce
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι