Κροκέτες Πατάτας

Κροκέτες Πατάτας

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μία πολύ νόστιμη και απλή συνταγή, ιδανική για μπουφέδες και πάρτι, με τα τυριά να δίνουν μία έντονή γεύση και βελούδινη υφή στην κροκέτα. Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 3 κρόκους αυγού
  • 3 κουταλιές φρυγανιά
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 100 γρ. Regato Arla τριμμένο
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Σκληρό τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak

Για το πανάρισμα

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τις Κροκέτες Πατάτας

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε κύβους, τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες , τις σουρώνετε, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το βούτυρο.

Με ένα πρες-πουρέ κάνετε τις πατάτες πουρέ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, την φρυγανιά, τους κρόκους και τέλος τα τυριά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Για το πανάρισμα τοποθετείτε σε ένα μπολ το αλεύρι ,σε ένα μπολ τα αυγά χτυπημένα και σε ένα την φρυγανιά.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο.

Πλάθετε το μείγμα τις πατάτες σε κροκέτες, τις περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.

Τοποθετείτε τις κροκέτες στο τηγάνι και τις τηγανίζετε για 3-5 λεπτά, αναλόγως και το μέγεθος τους.

Όταν οι κροκέτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο

Άλλες συνταγές