Κροκέτες Μελιτζάνας

Κροκέτες Μελιτζάνας

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef στον Αέρα.

Εκτέλεση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρoύμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Έπειτα τις βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ το μπλε τυρί Δανίας, το λιωμένο βούτυρο, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο τυρί Ηavarti και το θυμάρι. Προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες, και τα αβγά. Στο τέλος ρίχνουμε, εναλλάξ, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές κροκέτες. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, για 3-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Υλικά

800 γρ. μελιτζάνες
Μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
60 γρ.
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
80 γρ.
Τυρί Arla Havarti
80 γρ.
40 γρ. βούτυρο Lurpak (λιωμένο)
Της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. φρυγανιές τριμμένες
Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
200 ml
50 γρ. βούτυρο Lurpak (για το τηγάνισμα)
Αλάτι & πιπέρι