
Κρέμα Καραμελέ
2 ω 41 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
•
Χρόνος μαγειρέματος 11 λεπ
Η πιο απολαυστική Κρέμα Καραμελέ! Μια βελούδινη, χειροποίητη κρέμα που λιώνει στο στόμα. Ο συνδυασμός της πλούσιας καραμέλας με τις γλυκές μπανάνες φτιάχνει ένα επιδόρπιο που μαγεύει τις αισθήσεις και εντυπωσιάζει τους πάντες. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Για την κρέμα
Για την καραμέλα:
Τα μυστικά της συνταγής
Αν θέλετε η συνταγή να είναι πιο ελαφριά σε ζάχαρη, μπορείτε να κάνετε τις εξής αλλαγές: Αντί για 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα, χρησιμοποιείτε: • 200 ml συμπυκνωμένο (evaporated) γάλα • 1–2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης Μείωση ζάχαρης στην καραμέλα: • 200–250 γρ. ζάχαρη αντί για 400 γρ. • Ή φτιάχνετε μια “ψεύτικη” καραμέλα: λιωμένο μέλι με λίγο νερό και βανίλια (δεν έχει την ίδια υφή, αλλά έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη) Χρησιμοποιείτε πιο ώριμες μπανάνες. Έχουν περισσότερα φυσικά σάκχαρα και ενισχύουν τη γλυκύτητα χωρίς επιπλέον ζάχαρη.
Υλικά
Για την κρέμα
Φρέσκο γάλα
|
1 λ. |
---|---|
200 γρ. | |
Κορν φλάουρ
|
70 γρ. |
Ζαχαρούχο γάλα
|
395 γρ. |
Υγρή βανίλια
|
5 ml |
Για την καραμέλα
Ζάχαρη ψιλή, κρυσταλλική
|
400 γρ. |
---|---|
Νερό
|
240 γρ. |
Υγρή βανίλια
|
5 ml |
Μπανάνες (ώριμες αλλά σφιχτές), κομμένες σε κυβάκια
|
6 |