&format=jpg)
Κουνέλι λεμονάτο

Εκτέλεση
Συχνές ερωτήσεις για το λεμονάτο κουνέλι
Κόβετε το κουνέλι με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες πάνω σε ξύλο κοπής, φροντίζοντας να ακολουθήσετε τις φυσικές ενώσεις του κρέατος για πιο εύκολο και ομοιόμορφο κόψιμο.
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών για παρόμοια υγρασία και γεύση, χωρίς αλκοόλ.
«Θωρακίζετε» το κρέας όταν το ψήνετε σε δυνατή φωτιά για να πάρει γρήγορα ωραίο χρώμα και να «κλειδώσει» τους χυμούς του, διατηρώντας το ζουμερό και νόστιμο.
Προσθέτετε νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κουνέλι στην κατσαρόλα, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσει.
Το κουνέλι είναι έτοιμο όταν το κρέας γίνει τρυφερό και μαλακό, εύκολα να ξεκολλάει από το κόκαλο, μετά από περίπου 1 ώρα σιγοβρασίματος σε χαμηλή φωτιά.
Για καλύτερο άρωμα χρησιμοποιήστε φρέσκα βιολογικά λεμόνια με λεπτή φλούδα, ιδανικά ελληνικά ή σπιτικά, ώστε το ξύσμα και ο χυμός να έχουν έντονη και φυσική γεύση.
Ναι, μπορείτε να μαρινάρετε το κουνέλι για 1-2 ώρες με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά για πιο έντονη γεύση πριν το μαγείρεμα.
Το κουνέλι λεμονάτο συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου, ρύζι ή φρέσκα λαχανικά για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνέλι με κοτόπουλο ή αρνί, προσαρμόζοντας τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το κρέας που επιλέγετε.
Χρειάζεστε 50 ml λευκό κρασί για το κουνέλι λεμονάτο, όπως αναφέρεται στη συνταγή.
Υλικά
Κουνέλι μικρό (1,5kg) κομμένο σε μερίδες
|
1 |
---|---|
Ελαιόλαδο
|
80 ml |
50 γρ. | |
Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
|
2 |
Ξύσμα απο λεμόνια
|
2 κ.γ. |
Χυμός λεμονιού
|
7 κ.σ. |
Λευκό κρασί
|
50 ml |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|