Κοτόπουλο με μαρινάδα μπύρας και dip φρέσκου τυριού κρέμα
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα ζουμερό ψητό κοτόπουλο είναι μια απο τις γεύσεις στις οποίες κανείς δε λέει όχι. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας κάνει μια ακόμα καλύτερη πρόταση, με μαρινάδα μπύρας και μια υπέροχη σως φρέσκου τυριού κρέμα Arla, μαζί με ψητά λαχανικά. Λαχταριστό!
Υλικά
|
Κοτόπουλο ολόκληρο, ξεκοκαλισμένο
|
1 |
|---|
Για τη μαρινάδα μπύρας
|
Κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
|
100 γρ. |
|---|---|
|
Σκόρδα ψιλοκομμένο
|
5 γρ. |
|
Ηλιέλαιο
|
100 γρ. |
| 50 γρ. | |
|
Μπύρα
|
250 γρ. |
|
Μουστάρδα
|
150 γρ. |
|
Χυμός λεμονιού
|
100 γρ. |
|
Καστανή ζάχαρη
|
60 γρ. |
|
Worcester sauce
|
20 γρ. |
Για τα ψητά λαχανικά
|
Κολοκύθι
|
1 |
|---|---|
|
Μελιτζάνα
|
1 |
|
Πράσινη πιπέρι
|
1 |
|
Κόκκινη πιπέρι
|
1 |
|
Κίτρινη πιπέρι
|
1 |
|
Μανιτάρια πλευρώτους
|
200 γρ. |
|
Ελαιόλαδο
|
6 κ.σ. |
|
Κρέμα βαλσάμικο
|
30 ml |
Για το dip
| 150 γρ. | |
|
Ελαιόλαδο
|
30 γρ. |
|
Λιαστές ντομάτες
|
150 γρ. |
|
Αλάτι
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Βίντεο