Κολοκυθοταρτάκια

Κολοκυθοταρτάκια

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για τα ταρτάκια

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. τσαγιού, τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Arla Mozzarella τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φυλλαράκια απο φρέσκο δυόσμο
  • λίγη πάπρικα σε σκόνη, ή σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαδικασία για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνετε κατά μέρος.

Διαδικασία για τα ταρτάκια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβετε 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ. Εφαρμόζετε προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.

Άλλες συνταγές