Κολοκυθοταρτάκια

Κολοκυθοταρτάκια

35
Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kolokythotartakia/

Εκτέλεση

Διαδικασία για τη γέμιση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνετε κατά μέρος.
Διαδικασία για τα ταρτάκια
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβετε 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ. Εφαρμόζετε προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.

Υλικά

Για τα ταρτάκια
4 φύλλα κρούστας
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γρ.
Για τη γέμιση
1 φλιτζ. τσαγιού, τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού Arla Mozzarella τριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φυλλαράκια απο φρέσκο δυόσμο
Λίγη πάπρικα σε σκόνη, ή σε νιφάδες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι