Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

Ένα λαχταριστό καλοκαιρινό ορεκτικό, με γέμιση τυριού και λαχανικών, και μια ανάλαφρη τραγανή κρούστα από πάνκο. Τους ψήνετε στον φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα , χωρίς να χάσουν καθόλου από τη νοστιμιά τους! Αυτό το πιάτο είναι η γεύση του καλοκαιριού. Ελαφρύ, μυρωδάτο και με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση. Ένας κήπος στο τραπέζι σας, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kolokuthoanthoi-gemistoi-me-turi/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς. Διαλέγετε όσο πιο φρέσκους και ανοιχτούς μπορείτε – ιδανικά τους παίρνετε νωρίς το πρωί από τη λαϊκή.
  • Με προσοχή αφαιρείτε τον κίτρινο στήμονα από το εσωτερικό τους και τους ξεπλένετε πολύ απαλά με τρεχούμενο νερό. Τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε πολυκόπτη κόβετε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Δεν τα κάνετε πουρέ — θέλετε να έχουν υφή.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτετε τα φύλλα του μαϊντανού ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν θέλετε λίγη ένταση, προσθέτετε και ένα κομμάτι φέτα θρυμματισμένη ή λίγη καπνιστή πάπρικα.)
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή σακούλα τροφίμων με κομμένη άκρη, για να γεμίζετε πιο εύκολα τους ανθούς.
  • Γεμίζετε κάθε ανθό με προσοχή – δεν τον παραγεμίζετε, γιατί θέλετε να μπορείτε να τον κλείσετε απαλά στο πάνω μέρος.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα δεύτερο βάζετε το πάνκο.
  • Περνάτε κάθε γεμισμένο κολοκυθοανθό πρώτα από το αυγό και μετά από το πάνκο.
  • Τους τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. (Δεν χρειάζεται γύρισμα — το πάνκο μένει τραγανό χωρίς να μουλιάζει, χάρη στο ψήσιμο και το ελάχιστο λάδι.)
  • Τους απολαμβάνετε ζεστούς, αλλά είναι υπέροχοι και σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύετε με γιαούρτι με λεμόνι ή δικό σας σπιτικό τζατζίκι.
Τα μυστικά της συνταγής

Αν δεν βρείτε πάνκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντροτριμμένη γαλέτα ή ψίχα από ψωμί χωριάτικο – αλλά το πάνκο κάνει τη διαφορά!

Τα μυστικά της συνταγής

Αν θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό, προσθέτετε λίγο πλιγούρι ή ρύζι στη γέμιση.

Τα μυστικά της συνταγής

Μπορείτε να τους φτιάξετε νωρίτερα, να τους κρατήσετε στο ψυγείο έτοιμους και να τους ψήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

Φρέσκοι, μεγάλοι ανθοί από κολοκυθάκια
16
Μικρά κολοκυθάκια (τραγανά και φρέσκα)
3
Πιπεριά Φλωρίνης
1
Φρέσκα κρεμμυδάκια (με το φύλλωμα)
4
200 γρ.
Μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
½ ματσάκι
Ελαιόλαδο
30 ml
Γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
3
Panko (ιαπωνική γαλέτα – θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε ασιατικά παντοπωλεία)
150 γρ.
Για το ψήσιμο
Ελαιόλαδο
30 ml