&format=jpg)
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί
Ένα λαχταριστό καλοκαιρινό ορεκτικό, με γέμιση τυριού και λαχανικών, και μια ανάλαφρη τραγανή κρούστα από πάνκο. Τους ψήνετε στον φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα , χωρίς να χάσουν καθόλου από τη νοστιμιά τους! Αυτό το πιάτο είναι η γεύση του καλοκαιριού. Ελαφρύ, μυρωδάτο και με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση. Ένας κήπος στο τραπέζι σας, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Τα μυστικά της συνταγής
Αν δεν βρείτε πάνκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντροτριμμένη γαλέτα ή ψίχα από ψωμί χωριάτικο – αλλά το πάνκο κάνει τη διαφορά!
Τα μυστικά της συνταγής
Αν θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό, προσθέτετε λίγο πλιγούρι ή ρύζι στη γέμιση.
Τα μυστικά της συνταγής
Μπορείτε να τους φτιάξετε νωρίτερα, να τους κρατήσετε στο ψυγείο έτοιμους και να τους ψήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Υλικά
Φρέσκοι, μεγάλοι ανθοί από κολοκυθάκια
|
16 |
---|---|
Μικρά κολοκυθάκια (τραγανά και φρέσκα)
|
3 |
Πιπεριά Φλωρίνης
|
1 |
Φρέσκα κρεμμυδάκια (με το φύλλωμα)
|
4 |
200 γρ. | |
Μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
|
½ ματσάκι |
Ελαιόλαδο
|
30 ml |
Γλυκιά πάπρικα
|
1 κ.γ. |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για το πανάρισμα
Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
|
3 |
---|---|
Panko (ιαπωνική γαλέτα – θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε ασιατικά παντοπωλεία)
|
150 γρ. |
Για το ψήσιμο
Ελαιόλαδο
|
30 ml |
---|