Ριζόπιτα
Υλικά
- 25 φύλλα κρούστας
- 1 ποτήρι ρύζι (το βράζουμε σκέτο σε 3 ποτήρια νερό)
- 1 ποτήρι ζάχαρη μέσα στο ρύζι
- 1/2 ποτήρι λάδι μέσα στο ρύζι
- 1 πακέτο βούτυρο LURPAK
- 3/4 του κιλού καρύδια αλεσμένα
- 1 ποτήρι ζάχαρη μέσα στα καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα μέσα στα καρύδια
- γαρύφαλλα σιρόπι (προαιρετικά)
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα σκέτα αλειμμένα με βούτυρο. Κατόπιν άλλα 2 με καρύδια. Κατόπιν διαδοχικά 1 φύλλο με ρύζι, 1 φύλλο με καρύδια, 1 φύλλο σκέτο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. Από πάνω στρώνουμε 3 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο. Κόβουμε σε κομμάτια και βάζουμε από 1 γαρύφαλλο στην κορυφή κάθε κομματιού. Ψήνουμε στους 180o C για 1 ώρα περίπου.