Κέικ πορτοκαλιού σε φύλλο κρούστας γεμιστό με ganache

Κέικ πορτοκαλιού σε φύλλο κρούστας γεμιστό με ganache

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή. Το φύλλο του, τραγανό και η «καρδιά» του σοκολατένια! Είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλι
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 9 αυγά

Για την ganache

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • διακοσμητικά ζαχαρωτά
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Άλλες συνταγές