Γεμιστά τριανταφυλλάκια με φιλέτο γαλοπούλας και κρέμα

Γεμιστά τριανταφυλλάκια με φιλέτο γαλοπούλας και κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Απολαυστικές μπουκίτσες με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και φιλέτο γαλοπούλας. Ένα υπέροχο ορεκτικό ή κέρασμα για τους αγαπημένους σας. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 12 μερίδες

Για τα τριανταφυλλάκια

  • 12 Φύλλο Βηρυτού
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την γέμιση

  • 500 ml γάλα ζεστό
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 200 γρ. καπνιστό φιλέτο απο γαλοπούλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Αδειάζετε την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζετε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τα τριανταφυλλάκια:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνετε στην άκρη.

Αφαιρείτε τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά. Κόβετε τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση.

Στρώνετε ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνετε από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνετε καλά και με ένα κουτάλι απλώνετε κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετείτε μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο.

Διπλώνετε ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσατε και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετείτε επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνετε καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγετε σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρετε το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βουτυρώνετε τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Άλλες συνταγές