Γαλατοπιτάκια με σοκολάτα

Γαλατοπιτάκια με σοκολάτα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Φρεσκοψημένα γαλατοπιτάκια με υπέροχη γέμιση τυριού κρέμα. Μια απολαυστική συνταγή της Ντίνας Νικολάου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού, εκχύλισμα από βανίλια

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν βράση. Σε ένα μπολ ρίχνετε 2 φλιτζάνια από τα ζεστά γάλατα της κατσαρόλας (χωρίς να την απομακρύνετε από τη φωτιά) και προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα και αδειάζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χωρίζετε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο πρώτο ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Στο δεύτερο μπολ προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί.

Ανοίγετε τη συσκευασία της σφολιάτας, βγάζετε το πρώτο φύλλο και το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα μαχαίρι κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα πιτάκια). Βάζετε ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θέση που μια γωνία του τετραγώνου να είναι προς το σώμα σας, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα του ρόμβου. Σηκώνετε τη γωνία που βρίσκεται μπροστά σας και τη διπλώνετε προς την αντίθετη επάνω γωνία του τετραγώνου-ρόμβου ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο με την κλειστή πλευρά του προς τα εσάς.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε από την δεξιά πλευρά του τριγώνου 1 λωρίδα πάχους 1,5 εκατοστών, από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, αφήνοντας άκοπο 1 εκατοστό περίπου από την κορυφή. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και από την αριστερή πλευρά. Ανοίγετε ξανά το φύλλο ζύμης στο αρχικό, τετράγωνο-ρόμβο σχήμα του. Σηκώνετε την αριστερή κομμένη γωνία και την κατευθύνετε προς την δεξιά πλευρά του τετραγώνου-ρόμβου και τη στερεώνετε στο τέλος της αριστερής σταθερής πλευράς του τετραγώνου-ρόμβου πιέζοντας ελαφρά τις 2 άκρες για να ενωθούν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την δεξιά κομμένη γωνία. Έτσι σχηματίζεται ένα ωραίο συμμετρικό σχήμα.

Με ένα κουτάλι της σούπας βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά κρέμα βανίλια στο κέντρο της σφολιάτας. Με ένα δεύτερο κουτάλι βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά σοκολατένια κρέμα πάνω από την κρέμα βανίλιας. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο να βάζετε εναλλάξ τις κρέμες μέχρι να τελειώσουν. Ψήνετε τα γαλατοπιτάκια για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.

Άλλες συνταγές