
Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος

Εκτέλεση
Εκτέλεση
Συχνές ερωτήσεις για το Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος
Ναι, πρέπει να στραγγίσετε καλά τις πένες ώστε να μην είναι πολύ υδαρές πριν τις στρώσετε στο πυρέξ. Έτσι η σάλτσα θα «δέσει» καλύτερα.
Ιδανικά χρησιμοποιήστε ζυμαρικά που κρατούν το σχήμα τους στο ψήσιμο, όπως πένες, φιογκάκια ή πλουμιστά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C την ώρα που ετοιμάζετε τη σάλτσα, πριν την ρίξετε στα ζυμαρικά.
Η σωστή θερμοκρασία για να λιώσουν τα τυριά χωρίς να κόψει η σάλτσα είναι χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία (περίπου 70-80°C) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα δίνει κρεμώδη υφή και απαλή γεύση, το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί προσθέτει πλούσια, έντονη γεύση, η Mozzarella δίνει ελαστικότητα και λιωμένη υφή, ενώ το Κεφαλοτύρι δίνει αλμυρή νότα και χρυσαφένιο χρώμα στο ψήσιμο.
Για πιο ελαφριά σάλτσα, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος light και μειώστε λίγο την ποσότητα τυριού, χωρίς όμως να παραλείψετε το τυρί κρέμα που δίνει γεύση και υφή.
Η καπνιστή γαλοπούλα είναι προαιρετική, μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα χωρίς αυτή και να έχετε ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο.
Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 45 λεπτά στους 190-200°C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο και ροδοκοκκινιστό χρώμα η επιφάνεια των τυριών.
Φυλάξτε το ογκρατέν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το μέσα σε 2-3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνετε, χρησιμοποιήστε φούρνο στους 160°C μέχρι να ζεσταθεί ομοιόμορφα.
Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε το ογκρατέν από την προηγούμενη, να το καλύψετε καλά και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Ψήστε το την επόμενη μέρα κατευθείαν από το ψυγείο, αυξάνοντας λίγο τον χρόνο ψησίματος.
Υλικά
Υλικά
Πένες
|
500 γρ. |
---|---|
220 ml | |
250 γρ. | |
130 γρ. | |
50 γρ. | |
50 γρ. | |
Γάλα light
|
80 ml |
Προαιρετικά
Ψιλοκομμένες φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή χοιρινό
|
2 |
---|---|
Πιπέρι Φλωρίνης ψιλοκομμένη
|
1 |