Croque Madame

Croque Madame

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Το απόλυτο brunch, απολαυστικό, θρεπτικό και με την υπέροχη, φυσικά απολαυστική γεύση κίτρινων τυριών Arla. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 2 μερίδες

Για το Croque Madame

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 4 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. τυρί Arla Mozzarella τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά

Για τη σάλτσα τυριού

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella τριμμένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα croquet madame:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Ψήνουμε μία μία της φέτες ψωμιού μόνο από την μια πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Bάζουμε δύο φέτες ψωμί (με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω) και τοποθετούμε δύο φέτες havarti και δύο φέτες ζαμπόν, εναλλάξ, σε κάθε ψωμάκι. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες του τοστ.

Ισομοιράζουμε την σάλτσα τυριού, την τριμμένη μοτσαρέλα και την πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Τηγανίζουμε τα δύο αυγά με ελάχιστο βούτυρο και μόλις βγάλουμε τα croque madame από το φούρνο, τα τοποθετούμε επάνω στα ψημένα τοστ. Σερβίρουμε αμέσως.

Άλλες συνταγές