Παγωμένο τσιζκέικ με ξερά σύκα και ούζο

Παγωμένο τσιζκέικ με ξερά σύκα και ούζο

Τί θα λέγατε για ένα παγωμένο, καλοκαιρινό cheesecake, με Arla φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά; Η Ιωάννα Σταμούλου έφτιαξε μια πρωτότυπη, απολαυστική συνταγή για να μας δροσίσει!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cheesecake-me-syka-kai-ouzo/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το τσίζκεικ με ξερά σύκα
  • 1. Κόβετε τα σύκα σε φετούλες και τα ρίχνετε σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε το ούζο και το νερό. Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις να μαλακώσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη. Βράζετε για 3 λεπτά ακόμα και τα αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσουν. 2. Στραγγίζετε τα μισά περίπου βρασμένα σύκα και τα αφήνετε στην άκρη για το σερβίρισμα. Πολτοποιείτε τα υπόλοιπα μαζί με όσο σιρόπι χρειαστεί ώστε να αποκτήσουν υφή μαρμελάδας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ούζο ακόμα. 3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ούζο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη. 4. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε τη μαρμελάδα σύκο που φτιάξατε και ανακατεύετε με σπάτουλα. 5. Στήνετε το γλυκό ως εξής: Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας λίτρου. Απλώνετε στη βάση τα κομματάκια του σύκου και ρίχνετε από πάνω την κρέμα. Ισιώνετε το γλυκό και σκεπάζετε με το σελοφάν που εξέχει. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου να παγώσει το γλυκό. 6. Βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη και ανοίγετε το σελοφάν. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ούζο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος και με αυτό το μίγμα καλύπτετε την κρέμα του τυριού στη φόρμα. Σκεπάζετε πάλι με το σελοφάν και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα ακόμη τουλάχιστον. 7. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφαιρώντας προσεκτικά το σελοφάν. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα. 8. Αν θέλετε μετά, μπορείτε να αφήσετε το σεμιφρέντο-τσιζκέικ στο ψυγείο και να το καταναλώσετε σαν κανονικό τσιζκέικ.

Υλικά

Για τη μαρμελάδα ξερών σύκων και την επικάλυψη
350 γρ. σύκα ξερά
3/4 του φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
Για την κρέμα τυριού
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
500 γρ.
200 ml κρέμα γάλακτος Arla
Άχνη ζάχαρη
100 γρ.
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
Για τη βάση μπισκότου
Μπισκότα τύπου digestive
250 γρ.
1 κουταλιά της σούπας ούζο
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
80 γραμμάρια