Burgers μοσχαρίσια με blue cheese sauce και μανιτάρια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Burgers μοσχαρίσια με blue cheese sauce και μανιτάρια

Burgers μοσχαρίσια με blue cheese sauce και μανιτάρια

30
Δοκιμάστε μια υπέροχη συνταγή για ένα απο τα πιο εύκολα και εθιστικά μπέργκερς της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

Για τα burgers
  • Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα ψίχουλα, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν σε ομοιογενές μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια. Βάζετε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνετε τα 4 burger. Ψήνετε για 5-6 λεπτά από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζετε και από την άλλη. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σχαροτήγανο και αφήνετε τα burger να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το σχαροτήγανο από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασμένα μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Για τα μανιτάρια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνετε τα μανιτάρια, πασπαλίζω με το σκόρδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωνετε.
Για την blue cheese sauce
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε ένα μπολ τα 200 γρ. μπλε τυρί και προσθέτετε την ζεστή κρέμα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί και να δημιουργηθεί μια ρευστή σάλτσα. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτετε στο μπολ την μαγιονέζα, το σκόρδο, την γούστερ σος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το υπόλοιπο blue cheese θρυμματισμένο.
Συναρμολόγηση
  • Κόβετε τα 4 ψωμάκια στη μέση και απλώνετε στη βάση λίγη blue cheese σάλτσα. Τοποθετείτε φέτες από αγγουράκια τουρσί και βάζετε επάνω από ένα μεγάλο burger. Μοιράζετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και αποτελειώνετε με μπόλικη σάλτσα. Σκεπάζετε με τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Επειδή η σάλτσα με το μπλε τυρί είναι αρκετή, βάλτε όση περισσέψει σε ένα μπολάκι και σερβίρετέ την με πατάτες τηγανητές.

Υλικά

Για τα burgers
Κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα, περασμένος μια φορά
1 κιλό
1 μικρό κρεμμύδια τριμμένο στον τρίφτη και καλά στυμμένο
1 αυγό
Ψίχουλα από ψωμί
80 γρ.
Της σούπας βούτυρο Lurpak λιωμένο
2 κουταλιές
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
4 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια μπριός για burger
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ.
Για τα μανιτάρια
Μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
250 γρ.
Βούτυρο Lurpak
80 γρ.
Της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την blue cheese sauce
Μπλε τυρί Castello Danablu θρυμματισμένο
250 γρ.
Κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
200 γρ.
Μαγιονέζα
100 γρ.
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
Της σούπας Worcester sauce
2 κουταλιές
Λίγο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι