Επειδή η σάλτσα με το μπλε τυρί είναι αρκετή, βάλτε όση περισσέψει σε ένα μπολάκι και σερβίρετέ την με πατάτες τηγανητές.
Κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα, περασμένος μια φορά
|
1 κιλό |
---|---|
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και καλά στυμμένο
|
|
1 αυγό
|
|
Ψίχουλα από ψωμί
|
80 γρ. |
Της σούπας βούτυρο Lurpak λιωμένο
|
2 κουταλιές |
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
|
|
4 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια μπριός για burger
|
|
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
|
Αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
|
100 γρ. |
Μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
|
250 γρ. |
---|---|
Βούτυρο Lurpak
|
80 γρ. |
Της σούπας ελαιόλαδο
|
1 κουταλιά |
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
|
|
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Μπλε τυρί Castello Danablu θρυμματισμένο
|
250 γρ. |
---|---|
Κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
|
200 γρ. |
Μαγιονέζα
|
100 γρ. |
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
|
|
Της σούπας Worcester sauce
|
2 κουταλιές |
Λίγο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|