Burger Σολομού με baby ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Burger Σολομού με baby ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα

Burger Σολομού με baby ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα

20
Απολαυστικό burger με φρέσκα υλικά και την φυσικά απολαυστική γεύση του Arla Φρέσκου τυριού κρέμα
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/burger-solomou-me-baby-roka/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά τον σολομό και τον τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, το πέστο, τα ασπράδια, την φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 4 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά στo ψυγείο.
  • Όση ώρα ξεκουράζονται τα μπιφτέκια σε ένα μπολ τοποθετείτε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την μαύρη ζάχαρη, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα καρότα και τα τοποθετείτε στο μπολ με την μαρινάδα με το λεμόνι και την μαύρη ζάχαρη, και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την ψιλοκομμένη τομάτα μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Ανάβετε το BBQ στο δυνατό και τοποθετείτε τα μπιφτέκια σολομού, τα οποία ψήνετε για 5-6 λεπτά, γυρνώντας ανά χρονικά διαστήματα.
  • Όταν τα μπιφτέκια σολομού είναι έτοιμα, τοποθετείτε στο BBQ τα burger buns να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
  • Στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, φρέσκο τυρί κρέμα, την ψιλοκομμένη μαριναρισμένη τομάτα, το μπιφτέκι σολομού, το μαριναρισμένο καρότο, λίγη baby ρόκα και τέλος το πάνω burger bun και σερβίρετε.

Υλικά

Ψωμάκια για burger
3 καρότα
20 γρ. χυμό λεμονιού
Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σκελίδα
Μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές
3 κουταλιές λευκή κρέμα απο βαλσάμικο
1 μεσαία ντομάτες ψιλοκομμένη
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ.
50 γρ. baby ρόκα
Για το μπιφτέκι
1 κιλό σολομού φιλέτο χωρίς κόκαλα
3 κουταλάκια σάλτσα πέστο με βασιλικό
2 ασπράδια αυγού
100 γρ. φρυγανιές τριμμένη
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι