Bruschetta με ντομάτα

Bruschetta με ντομάτα

Για 6 άτομα. Χρόνος ψησίματος bruschetta: περίπου 2 λεπτά στους 225°C. Χρόνος ψησίματος bruschetta με ντομάτα και μελιτζάνα: περίπου 10 λεπτά στους 225°C

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τσιγαρίζουμε ακόμα ένα λεπτό. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  • Ψήνουμε το ψωμί του τοστ στη πάνω σχάρα του φούρνου. Προσθέτουμε στο μίγμα της ντομάτας το τριμμένο τυρί Arla Mozzarella. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο ψωμί του τοστ και ψήνουμε στη πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι το τυρί να ροδίσει. Χωρίζουμε κάθε φέτα του τοστ διαγώνια στα 4 και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού. Το σερβίρουμε ζεστό. Διακόσμηση: Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Υλικά

Του γλυκού λάδι
1 κουταλιά
150 γρ. περίπου μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
Ντομάτας κομμένη σε μικρούς κύβους
250 γρ.
Μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
70 γρ.
Της σούπας τριμμένο βασιλικό
2 κουταλιές
Του γλυκού αλάτι
κουταλιές
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα
Ψωμί για τοστ (περίπου 285γρ.)
6 φέτες
Τριμμένο τυρί Arla Mozzarella
150 γρ.