Μπριάμ

Μπριάμ

1
Ένα εύκολο, παραδοσιακό πιάτο, γεμάτο με φρέσκα υλικά. Μια ξεχωριστή συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/briam/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο σε ροδέλες και τις baby πατάτες στα 4.
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το μισό βούτυρο.
  • Σοτάρετε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα και 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Σοτάρετε τα κολοκυθάκια με τις baby πατάτες για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε τις φέτες τομάτας διάσπαρτα μέσα στο ταψί, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και λίγα μικρά κομμάτια βουτύρου.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
  • Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε από πάνω το φρέσκο τυρί κρέμα σε μικρές κουταλιές διάσπαρτες στο ταψί και ξαναβάζετε στο φούρνο για να τελειώσετε το ψήσιμο.
  • Όταν το μπριάμ είναι έτοιμο, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα χοντροκομμένα φρέσκα μυρωδικά από πάνω.

Υλικά

3 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
10 baby πατάτες
1 κρεμμύδια
Σκόρδο
2 σκελίδες
Βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Σάλτσα ντομάτας
200 γρ.
200 γρ. ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο
Βασιλικό χοντροκομμένο
2 κουταλιές
2 κουταλιές λεμονοθύμαρο χοντροκομμένο
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι