Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο και Arla Havarti

Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο και Arla Havarti

Rating

(1 votes)

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef στον Αέρα"

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φινόκιο
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί Arla Havarti
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τον Αρακά φούρνου

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τον αρακά, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το havarti σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.