Αλμυρά ταρτάκια με μοτσαρέλα

Αλμυρά ταρτάκια με μοτσαρέλα

Μια διαφορετική και νόστιμη τάρτα για όλους όσους αγαπούν τις ελιές. Σερβίρετε με ανάμεικτη σαλάτα και ψητές ντομάτες.

Υλικά

Καθαρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή κατεψυγμένα μικρά κρεμμύδια)
200 γρ.
Σφολιάτα (περίπου 35 cm διάμετρος)
1 πακέτο
Αυγά
3 κενή μονάδα
Γάλα
100 ml
Χοντρό αλάτι
½ κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα
100 γρ.
Μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
125 γρ.
Πράσινες ελιές
125 γρ.
Φρέσκο θυμάρι
10 κλωναράκια
Ψητές ντομάτες
κενή μονάδα
Πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
100 γρ.
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
10 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Βαλσάμικο ξύδι
1 κ.γ.

Εκτέλεση

Χρόνοι ψησίματος

  • Προ-ψήσιμο: 8 λεπτά στους 200°C – παραδοσιακός φούρνος Ψήσιμο: 35 λεπτά στους 200°C – παραδοσιακός φούρνος
  • Στρώστε 1 σκεύος (περίπου 22 cm διάμετρος) με τη σφολιάτα, φροντίζοντας να ανεβάσετε τις άκρες ψηλά.
  • Ψήστε τη βάση της σφολιάτας στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αν χρειάζεται, καλύψτε με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με ξερά φασόλια για να κρατήσει το σχήμα του σκεύους (αφαιρέστε τα φασόλια μετά το ψήσιμο).
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και βράστε τα για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα σε σουρωτήρι.
  • Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε την τριμμένη μοτσαρέλα. Βάλτε τις ελιές και τα κρεμμυδάκια πάνω στη βάση της σφολιάτας και ρίξτε το μείγμα αυγών από πάνω. Τοποθετήστε τα κλαδάκια θυμαριού επάνω.
  • Ψήστε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αν χρειάζεται, καλύψτε τις άκρες της ζύμης με αλουμινόχαρτο μετά από 15 λεπτά ψησίματος. Αφήστε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Σερβίρετε με ανάμεικτη σαλάτα πάνω στην τάρτα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο και ψητές ντομάτες. Περιχύστε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι κατά προτίμηση.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/almura-tartakia-me-motsarela/