Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

1 10
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/222222/

Εκτέλεση

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά Θερμοκρασία 180 βαθμούς πάνω κάτω Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά για να φύγει το νερό τους (τα σπάμε με τα χέρια μας). Κόβουμε το χοιρινό σε πολύ ψιλά κομματάκια. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά (υψηλή φωτιά) και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε και αυτό να κάψει. Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι με αλάτι και φρέσκο πιπέρι ανακατεύοντας πολύ καλά για να βγάλει τα νερά του. Το βγάζουμε από τη φωτιά και του ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ώστε να λιώσει. Ρίχνουμε στα πράσα το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι, 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, το Arla Κεφαλοτύρι, το Arla σκληρό τυρί, την Arla κρέμα γάλακτος και πιπέρι τριμμένο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το φύλο. Στρώνουμε τρία φύλλα και βάζουμε το μισό από το μείγμα με το πράσο και μισό χοιρινό. Στρώνουμε ένα φύλλο και μετά βάζουμε το υπόλοιπο πράσο και το υπόλοιπο χοιρινό. Τελειώνουμε βάζοντας τα τελευταία τέσσερα φύλλα. Βουτυρώνουμε την κάθε στρώση φύλλου. Ραντίζουμε με νερό το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα και 10 λεπτά. Σερβίρουμε την πίττα αφού έχει λίγο κρυώσει.

Υλικά

+1/2 κιλά πράσα
2
Χοιρινό λαιμός (μπορεί να γίνει και με καπνιστή πανσέτα η οποία επειδή είναι ήδη ψημένη κόβεται πολύ πιο εύκολα)
250 γρ.
Κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2
Arla Κεφαλοτύρι από τη Δανία
150 γρ.
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
150 γρ.
Βούτυρο LURPAK
130 γραμμάρια
Φύλλα κρούστας φρέσκα για πίτα
8
Κρέμα γάλακτος Arla
1