Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε 1 λίτρο γάλα Arla Lactofree, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε 180 γραμμάρια σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε 150 γραμμάρια ζάχαρη με 2 αυγά και προσθέτετε 1 βανίλια.
  • Βγάζετε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  • Ξαναβάζετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  • Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε 5 φύλλα Βηρυτού τα οποία αλείφετε με λιωμένο βούτυρο Lurpak.
  • Όταν φτάσετε στο τρίτο φύλλο, το πασπαλίζετε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης.
  • Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τακτοποιείτε τις άκρες τους όμορφα-όμορφα προς τα μέσα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά

Υλικά

Γάλα
1 λίτρο
Σιμιγδάλι ψιλό
180 γρ.
1 βανίλια σε σκόνη
Ζάχαρη
150 γρ.
1 αυγό
Βούτυρο Lurpak
30 γρ.
5 Φύλλα Βηρυτού
Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
Ζάχαρη για το φύλλο
Λιωμένο βούτυρο Lurpak για το φύλλο
130 γρ.