Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 1 λίτρο γάλα Arla Lactofree, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε 180 γραμμάρια σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε 150 γραμμάρια ζάχαρη με 2 αυγά και προσθέτετε 1 βανίλια.
Βγάζετε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Ξαναβάζετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε 5 φύλλα Βηρυτού τα οποία αλείφετε με λιωμένο βούτυρο Lurpak.
Όταν φτάσετε στο τρίτο φύλλο, το πασπαλίζετε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τακτοποιείτε τις άκρες τους όμορφα-όμορφα προς τα μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Υλικά
Γάλα
1 λίτρο
Σιμιγδάλι ψιλό
180 γρ.
1 βανίλια σε σκόνη
Ζάχαρη
150 γρ.
1 αυγό
Βούτυρο Lurpak
30 γρ.
5 Φύλλα Βηρυτού
Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
Ζάχαρη για το φύλλο
Λιωμένο βούτυρο Lurpak για το φύλλο
130 γρ.