Χταπόδι σαλάτα με ντοματίνια, βασιλικό και φρέσκο τυρί κρέμα

Χταπόδι σαλάτα με ντοματίνια, βασιλικό και φρέσκο τυρί κρέμα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα
Rating (0 votes)

My rating

Χταπόδι σαλάτα με ντοματίνια, βασιλικό και φρέσκο τυρί κρέμα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα

Υλικά για 4 άτομα

Συνταγή για 4 άτομα

Για το χταπόδι

  • 800γρ. χταπόδι (βρασμένο)
  • 300γρ. πράσινη λόλα
  • 300γρ. κόκκινη λόλα
  • 200γρ. ρόκα
  • 30 ντοματίνια
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι & πιπέρι

Για το dressing

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι - λεμόνι
  • 30 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι & πιπέρι

Για το φρέσκο τυρί κρέμα

  • 175 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Μπούκοβο γλυκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για το χταπόδι σαλάτα

Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει το dressing. Βάζουμε σε μπολ την πράσινη και την κόκκινη λόλα, τη ρόκα, τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το καυτερό μπούκοβο, το γλυκό μπούκοβο και το αλάτι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι το βουτάμε μέσα στο dressing και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο γλυκό. Σερβίρουμε το χταπόδι σαλάτα με το φρέσκο τυρί κρέμα.