Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή
4 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο ψητό που αγαπούν όλοι σε μια υπέροχη συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
|
Γαλοπούλα περίπου 3½ κιλά
|
1 |
|---|---|
| 100 γρ. |
Για τη γέμιση
| 100 γρ. | |
|
Ελαιόλαδο
|
2 κ.σ. |
|
Ψωμί χωριάτικο
|
100 γρ. |
|
Κρεμμύδι
|
1 |
|
Μοσχαρίσιος κιμάς
|
200 γρ. |
|
Τα συκωτάκια απο την γαλοπούλα
|
|
|
Μπέικον
|
100 γρ. |
|
Μαύρες σταφίδες
|
70 γρ. |
|
Αμύγδαλα χοντροσπασμένα
|
70 γρ. |
|
Πορτοκάλι
|
ξύσμα απο 1 |
|
1 ξύλο κανέλα
|
1 |
|
Λευκό κρασί
|
150 ml |
|
Ζωμός κοτόπουλο
|
150 ml |
|
Αλάτι
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση