Χοιρινός λαιμός γεμιστός
3 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα λαχταριστό ψητό, ιδανικό για τις γιορτές. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
|
Μπέικον χοντροκομμένο
|
200 γρ. |
|---|---|
|
Χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο (περίπου 2 κιλά)
|
1 |
| 1 συσκευασία | |
|
Ελαιόλαδο
|
4 κ.σ. |
| 1 κ.σ. | |
|
Αλεύρι
|
1 κ.σ. |
|
Γλυκό κόκκινο κρασί
|
400 ml |
|
Ζωμός απο μοσχάρι
|
400 ml |
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
|
Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
|
2 |
|---|---|
|
Ζάχαρη καστανή
|
30 γρ. |
|
Ζάχαρη μαύρη
|
30 γρ. |
|
Λευκό ξίδι
|
2 κ.σ. |
| 2 κ.σ. |
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
|
Γλυκοπατάτες καθαρισμένες
|
1 κ. |
|---|---|
|
Πατάτες καθαρισμένες
|
400 γρ. |
| 70 γρ. | |
| 120 ml | |
|
Αλάτι
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση