Χοιρινό καρέ με γλάσο πορτοκαλιού και καραμελωμένα καρότα
4 ω 50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα εντυπωσιακό ψητό, ιδανικό για το τραπέζι των εορτών. Ετοιμάστε το με τη συνταγή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
|
3 κιλά χοιρινό καρέ, με το κόκκαλο και την πέτσα
|
|---|
Για το γλάσο
|
Χυμός πορτοκαλιού (φυσικό)
|
250 ml |
|---|---|
|
Μικρό κρεμμύδι
|
1 |
|
Σκελίδα σκόρδου
|
1 |
|
Ελαιόλαδο
|
2 κ.σ. |
|
Μουστάρδα πικάντικη
|
3 κ.σ. |
|
Μέλι
|
1 κ.σ. |
|
Αστεροειδή γλυκάνισο
|
1 |
|
Τζίντζερ τριμμένο
|
10 γρ. |
|
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
|
Σόγιας σως
|
1 κ.σ. |
| 30 γρ. |
Για τα καρότα
|
Καρότα
|
800 γρ. |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
120 γρ. |
| 100 γρ. | |
|
Αλάτι
|
|
|
Πιπέρι
|
Εκτέλεση