Χοιρινή κορώνα με αρωματικό βούτυρο και μανιτάρια
4 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια συνταγή για ψητό χοιρινό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο γιορτινό σας τραπέζι. Ετοιμάστε τη με τη βοήθεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
|
Χοιρινό καρέ, περίπου 4 κιλά
|
1 |
|---|---|
|
Λευκό κρασί
|
100 ml |
|
Ζωμό κοτόπουλο
|
100 ml |
Για το αρωματικό βούτυρο
| 250 γρ. | |
|
Πορτοκάλια (ξύσμα)
|
3 |
|
Τζίντζερ τριμμένο
|
3 κ.γ. |
|
Πετιμέζι
|
2 κ.γ. |
|
Μπαχάρι τριμμένο
|
2 κ.γ. |
|
Βανίλια (εκχύλισμα)
|
1 κ.γ. |
Για την γέμιση
|
Μανιτάρια
|
500 γρ. |
|---|---|
|
Μανιτάρια brown
|
500 γρ. |
|
Μανιτάρια πορτομπέλο
|
500 γρ. |
|
Κάστανα
|
300 γρ. |
|
Μαύρες σταφίδες
|
120 γρ. |
|
Λευκό κρασί
|
200 ml |
|
Ελαιόλαδο
|
4 κ.γ. |
| 50 γρ. | |
|
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
|
4 κ.σ. |
|
Αλάτι
|
|
|
Πιπέρι
|
Εκτέλεση