Τυρόπιτα στριφτή με πικάντικη κρέμα και μοτσαρέλα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τυρόπιτα στριφτή με πικάντικη κρέμα και μοτσαρέλα

Τυρόπιτα στριφτή με πικάντικη κρέμα και μοτσαρέλα

1 10
Μια κλασική τυρόπιτα μεταμορφώνεται σε ένα λαχταριστό συνοδευτικό, ή ακόμα και πλήρες γεύμα, με γεύση που θα σας συναρπάσει! Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.

Εκτέλεση

Για τα φύλλα
  • Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάτε το ζύμωμα, ρίχνοντας σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη απαλή. Η υφή της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Κόβετε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και την αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση και τις πίτες
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτετε τα τυριά, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  • Πασπαλίζετε στο τραπέζι λίγο αλεύρι, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ρίχνετε περιμετρικά ελαιόλαδο και σκορπίζετε μικρές κουταλιές γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγετε το φύλλο σε μακρύ, σφιχτό ρολό και κατόπιν το γυρίζετε σε κύκλο δίνοντας το σχήμα του σαρικιού. Μεταφέρετε την πίτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ραντίζετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τις πίτες για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Υλικά

Για τα φύλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων)
500 γρ.
Χλιαρό νερό (περίπου)
300 ml
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Αλάτι
1 κουταλάκι
Για τη γέμιση
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
400 γρ.
Arla Mozzarella τριμμένη
400 γρ.
3 μεγάλα αυγά
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
50 ml
Μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα