Τυρόπιτα με ντοματίνια

Τυρόπιτα με ντοματίνια

1 50
Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tyropita-me-ntomatinia/

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το κρατάτε χλυαρό. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 2 τυριά κα προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C αερόθερμο. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι 20x30εκ. Απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας και αλείφετε με μπόλικο βούτυρο.
  • Πασπαλίζετε με λίγο από το μείγμα των τυριών και διπλώνετε το φύλλο σε μακρύ και χαλαρό μπαστούνι. Μεταφέρετε το μπαστούνι στο ταψάκι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τυριά. Σκορπίζετε τα κομμένα ντοματίνια και τα πιέζετε ελαφρά για να μισοβυθιστούν ανάμεσα στα φύλλα.
  • Σε ένα μπολ , χτυπάτε τα υλικά για την κρέμα και την αδειάζετε στο ταψί. Ανακινείτε λίγο το ταψί για να απλωθεί η κρέμα και ψήνετε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Υλικά

8 φύλλα κρούστας
Ντοματίνια
250 γρ.
Βούτυρο Βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γρ.
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
150 γρ.
Arla Mozzarella τριμμένη
200 γρ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
4 αυγά
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ.
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10-15 φύλλα δυόσμο