Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(2 votes)

Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. κολοκυθάκι
  • 160 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί τριμμένο
  • 160 γρ. Arla Αυθεντικό τυρί Regato τριμμένο
  • 360 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 160 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • λίγο αλεύρι καλαμποκιού

Εκτέλεση

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ανακατεύετε καλά, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι ζυμαρικών και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά.

Πριν χρησιμοποιήσετε τα κολοκυθάκια τα στραγγίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το σκληρό τυρί Δανίας Arla, το ρεγκάτο Arla, το φρέσκο τυρί κρέμα Arla, την μοτσαρέλα Arla, την λιαστή τομάτα, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak, το baking powder, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχτούν καλά τα υλικά.

Αλείφετε με λίγο από τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak το ταψί, πασπαλίζετε με λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνετε το μείγμα της τυρόπιτας.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο Lurpak και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.

Άλλες συνταγές