Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας 1
Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tyropita-me-kolokythaki/

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
  • Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ανακατεύετε καλά, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι ζυμαρικών και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε τα κολοκυθάκια τα στραγγίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το σκληρό τυρί Δανίας Arla, το κεφαλοτύρι Arla, το φρέσκο τυρί κρέμα Arla, την μοτσαρέλα Arla, την λιαστή τομάτα, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak, το baking powder, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχτούν καλά τα υλικά.
  • Αλείφετε με λίγο από τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak το ταψί, πασπαλίζετε με λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνετε το μείγμα της τυρόπιτας.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο Lurpak και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.

Υλικά

ΥΛΙΚΑ
Κολοκυθάκια
800 γρ.
160 γρ.
160 γρ.
360 γρ.
100 γρ.
Λιαστή ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
160 γρ.
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3
Αυγά
4
100 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
100 γρ.
Λίγο αλεύρι καλαμποκιού