
Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα
Ένα γρήγορο και εύκολο μεζεδάκι που μπορείτε να σερβίρετε σε καλοκαιρινά καλέσματα στη βεράντα. Σερβίρετε τα τυρομπαλάκια με παγωμένη μπύρα ή ακόμη και εξωτικά cocktails. Κρατήστε την βασική συνταγή του μείγματος και διαφοροποιήστε τους σπόρους για μεγαλύτερη ποικιλία. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.

Εκτέλεση
Τα μυστικά της συνταγής
• Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σχετικά ξερό. • Προτιμάτε το προζυμένιο ψωμί γιατί η ελαφρώς ξυνή του γεύση, δίνει ιδιαίτερη ένταση. • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 3-4 ντοματίνια, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα. • Ο άνηθος μπορεί να αλλάξει σε δυόσμο αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο δυνατή. 3-4 φυλλαράκια είναι υπέρ αρκετά. • Δοκιμάστε να «πανάρετε» τα τυρομπαλάκια με ψιλοκομμένα φρούτα… Βερίκοκα, φράουλες, ροδάκινο… θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.
Υλικά
400 γρ. | |
Χωριάτικο ψωμί κομμένες παχιές, χωρίς κόρα
|
2 φέτες |
Ελαιόλαδο
|
2 κουταλιές |
Πετιμέζι
|
1 κ.σ. |
Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
|
1 κ.γ. |
Άνηθος ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
|
2 κουταλιές |
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για την επικάλυψη
Σπόροι σουσαμιού καβουρδισμένο
|
|
---|---|
Κολοκυθόσποροι
|
|
Σπόροι σουσαμιού μαύρο
|
|
Παντζάρια βρασμένο σε μικρούς κύβους
|
|
Φρέσκα κεράσια ψιλοκομμένα
|