Τραχανάς κοκκινιστός

Τραχανάς κοκκινιστός

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Υλικά

  • 400 γρ. γλυκός τραχανάς
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ απο ντομάτα
  • 150 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.

Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο και την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τον τραχανά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.

Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τον τραχανά να σιγοβράσει για περίπου 12-15 λεπτά.

Σερβίρετε τον τραχανά σε βαθιά ατομικά μπολάκια με 1-2 κουταλάκια φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

Άλλες συνταγές