Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(3 votes)

Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με Arla Mozzarella, απο την Ντίνα Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κολοκύθες τριμμένες και στιμμένες καλά
  • 150 γρ. κινόα μουλιασμένη για μισή ώρα σε ζεστό νερό
  • 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 30 γρ. σπόροι απο κολοκύθες
  • ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα πιτάκια

  • 6 φύλλα ζύμης
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο και κρυωμένο
  • 30 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 100 γρ. σπόροι απο κολοκύθες

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τριμμένη κολοκύθα, την κινόα στραγγισμένη καλά από το νερό, τη μοτσαρέλα, τους κολοκυθόσπορους, τον δυόσμο, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και κόβετε σε στενές λωρίδες.

Αλείφετε με το μείγμα των αυγών και βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας.

Διπλώνετε σε τρίγωνα.

Αλείφετε τα τριγωνάκια με το υπόλοιπο μείγμα αλείμματος, πασπαλίζετε με τους κολοκυθόσπορους και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Άλλες συνταγές