Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με Arla Mozzarella, απο την Ντίνα Νικολάου.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τριμμένη κολοκύθα, την κινόα στραγγισμένη καλά από το νερό, τη μοτσαρέλα, τους κολοκυθόσπορους, τον δυόσμο, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και κόβετε σε στενές λωρίδες.
  • Αλείφετε με το μείγμα των αυγών και βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας.
  • Διπλώνετε σε τρίγωνα.
  • Αλείφετε τα τριγωνάκια με το υπόλοιπο μείγμα αλείμματος, πασπαλίζετε με τους κολοκυθόσπορους και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

Για τη γέμιση
Κολοκύθες τριμμένες και στιμμένες καλά
500 γρ.
150 γρ. κινόα μουλιασμένη για μισή ώρα σε ζεστό νερό
Τυρί Arla Mozzarella
200 γρ.
Σπόροι απο κολοκύθες
30 γρ.
¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα πιτάκια
6 φύλλα ζύμης
2 αυγά χτυπημένα
Βούτυρο Lurpak λιωμένο και κρυωμένο
80 γρ.
30 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
Σπόροι απο κολοκύθες
100 γρ.